Werkwijze paard

In mijn praktijk gebruik ik mijn kennis om jouw paard op een natuurlijke manier in beweging te brengen naar een optimale bewegingsvrijheid en een betere balans. 

Bij een behadeling wil ik eerst graag zien hoe het paard beweegt. Dit kan stap/draf aan de hand zijn of aan de longe. Mogelijk worden er nog wat extra oefeningen gevraagd om wat meer inzicht in het probleem te krijgen.

Hierna ga ik heel het lijf van het paard na om alle gewrichten, het cranio sacrale systeem en verschillende organen checken op beweeglijkheid. Alle blokkades die gevonden worden noteer ik op mijn behandelformulier. 

Zodra het hele lijf is nagelopen bespreken we samen waar de mogelijke oorzaak van de bewegingsbeperking ligt. Hierna ga ik aan de slag om de beweeglijkheid te bevorderen en de blokkades op te heffen. 

Na de behandeling krijg je tips hoe je met maatregelen en middelen het management rondom je paard zo aan kunt passen, dat je het optimale uit de behandeling kunt halen.

Uiteraard komt het ook wel eens voor dat het niet mogelijk is om te behandelen. Dit zijn dan situaties waarbij er eerst nader onderzoek door een dierenarts of andere specialist nodig is. In dit soort situaties help ik je, indien gewenst, op weg met de nodige vervolgstappen. 

Een behandeling duurt, afhankelijk van welke behandeling, tussen de 45 en 90 minuten. Na elke behandeling ontvang je een verslag van de behandeling inclusief tips en adviezen.

Ook zijn er regelmatig mogelijkheden voor speciale behandeldagen. Op deze dagen werk ik samen met een collega osteopaat, dierenarts of zadelpasser. Wanneer deze dagen zijn vind je op mijn facebookpagina. 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?