Sem is al 9 jaar mijn maatje. Veel heb ik al met hem moeten doorstaan qua ongemak in zijn lijf.
Ongeveer 3 jaar geleden is mijn paard gaan krampen met zijn rechter achter been. Het was zelfs zo erg dat hij op 3 benen vanaf de wei naar binnen ging. De conclusie van de dierenarts was dat zijn botten goed waren, maar de pezen problemen gaven. Hij zei mij; dat het zou helpen om hem in zijn rug in te laten spuiten met botox. Maar dit was een erg dure ingreep en had maar 20% kans. Andere optie was pees laten doorsnijden wat ik ook heel erg vond en ook niet weet hoe hij hier zou gaan uitkomen.
Van alles opgezocht voor een alternatief, en kwam uit bij Gerdien. Dit was een beetje laatste optie….. En wat een geluk hebben wij gehad…
Gerdien is Sem gaan nakijken en kwam idd tot conclusie dat Sem niet goed in zijn lijf zit en heel eerlijk zei dat ze wel een vermoeden had maar dit wilde laten controleren door de mensen in The vluggen institute in Duitsland (waar Gerdien haar opleiding heeft gevolgd) . Wat een onderneming, maar zo blij dat wij daarnaartoe zijn gegaan. Gerdien is ook met ons meegegaan om te zien of haar bevindingen klopte en dat was zo.
Die man is een kunstenaar! Ik zou het iedereen aan raden daarheen te gaan, als Gerdien zegt dat dat nodig is. Ik heb een heel ander paard terug gekregen. Het krampbeen is nog licht aanwezig, maar hij loopt weer op 4 benen. Gerdien weet nu hoe ze Sem het beste kan behandelen en hij geniet ervan.
Wat een magisch jaar na zoveel ellende te hebben gehad. Ik heb weer een paard terug heb die optimaal van alles kan genieten zonder te veel ongemakken. Heel erg bedankt Gerdien