Mijn 9-jarige merrie Gwen heeft heel lang problemen gehad met het geven van haar achtervoetjes. Vooral als ze haar voet wat langer omhoog moest houden, bijvoorbeeld bij de hoefsmid, gaf dat problemen. Het leek er op dat het met name een ‘gedragsprobleempje’ was, ze kon ook echt boos worden na een paar keer haar voetje vragen.
De dierenarts zag geen lichamelijke problemen en ik had de moed al zo goed als opgegeven. Via de hoefsmid heb ik het nummer van Gerdien gekregen, misschien zou zij er nog iets mee kunnen. Bij de eerste behandeling bleek Gwen behoorlijk stijf in haar lijf, maar vooral vast in haar bekken en heiligbeen. Gerdien heeft met veel geduld en rust haar hele lijf los gemaakt en we zagen eigenlijk al direct verbetering bij het geven van haar voetje.
Ik voelde me natuurlijk wel een beetje schuldig, Gwen wilde haar voetje dus wel optillen, maar kon het gewoon niet…
Bij de eerste behandeling heeft Gerdien ook naar de voeding gekeken, en ook hier was nog wat winst te behalen. Ik heb wat oefeningen meegekregen en na een paar weken zou Gerdien terugkomen voor een vervolgbehandeling.
Bij de tweede behandeling ging het optillen van haar achterbeen al wat beter en heeft Gerdien weer haar hele lijf los gemaakt. Gerdien gaf me de tip lessen werken aan de hand te gaan volgen, wat we nu ook met veel plezier doen. Twee maanden later kwam Gerdien weer terug en hadden we weer zichtbaar vooruitgang geboekt. Ze was nog steeds wat stijf in haar bekken en ook in haar SI gewricht, maar al veel minder dan de eerste keer. Het voetje geven zou lichamelijk veel minder problemen moeten geven, maar het gedrag was er bij Gwen zo ingeslopen dat ze toch behoorlijk bleef trekken met haar been. Gerdien heeft me veel tips gegeven om Gwen met een clicker dit gedrag er uit te trainen.
En met succes, de eerstvolgende keer was de hoefsmid aangenaam verrast. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar hij heeft sinds lange tijd meer kunnen doen dan alleen een beetje vijlen!
Gerdien, super bedankt voor al je kennis, kunde en tips! Gwen en ik zijn super blij met je 😊
Kan een afbeelding zijn van paard en buitenshuis
764
Bereikte mensen
160
Betrokkenheidsacties
Bericht promoten
20
8 opmerkingen
1 keer gedeeld
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Delen