Magic

In november heb ik Magic voor het eerst mogen behandelen. Deze knappe Tinker merrie had moeite met haar lijf. De rechter buiging was erg lastig voor haar en ze struikelde veel.

 

Bij het testen van de beweeglijkheid van haar rug, kwamen verschillende blokkades naar voren. Het ene stuk kon niet goed naar links buigen en het andere weer niet goed naar rechts. Het leek wel of er een S in haar ruggengraat stond. Toen ik dit vertelde aan de eigenaresse gaf zij aan dit bij het rijden ook zo te voelen. Altijd leuk dat je door de beweeglijkheid van het paard te testen het gevoel van de eigenaar kan bevestigen!

 

Als er blokkades zijn dan zou je daar een patroon in kunnen verwachten. In Magic haar geval zou je verwachten dat heel haar wervelkolom naar links gebogen zou zijn, ze kon tenslotte slecht naar rechts buigen. Liggen de blokkades niet in de lijn der verwachting, dan noem je dit een discompensatie. Het nadeel van een discompensatie is dat dit pijn doet of op zijn minst gevoelig is. Geen wonder dus dat Magic moeite had met de rechter buiging.

 

Na de eerste behandeling is ze veel fijner gaan bewegen, zo fijn zelfs dat we de geplande check-up een maand hebben opgeschoven.

 

Naast de behandeling heb ik ook een reinigingskuur aangeraden om haar lijf op te schonen en haar organen wat te activeren.

 

Een paar maanden later vroeg de eigenaresse of ik voor de zekerheid Magic nog een keer wilde behandelen. Ik zag een totaal andere pony die veel beter aanvoelde. Zo gaaf om die metamorfose te zien!! Je zou kunnen zeggen, deze knappe meid doet haar naam eer aan: It’s like Magic!!

Magic in november 2016

Magic in januari 2017