Lagsi

Deze kleine mammoet was nog maar een half jaar bij Chantal. Al snel na de verhuizing is hij behoorlijk benauwd geworden en hij keerde steeds meer in zichzelf. Het leek wel of hij depressief was, ook vond hij alles eng.

Voorafgaand aan onze afspraak zijn we alvast gestart met een combinatie van verschillende Bach Bloesems die hem helpen om mentaal de verhuizing te verwerken.

Lagsi was zelfs zo benauwd dat hij op het dieptepunt 2 keer per dag 5 pufjes kreeg.  Op het moment van de eerste afspraak was hij al verhuist naar een plek waar hij heel de dag in de buitenlucht staat en hij stofvrij hooi gevoerd krijgt. Dus gelukkig was zijn medicatie alweer wat terug geschroefd.

Bij osteopathie wil je dat alle structuren in het lichaam zo goed mogelijk kunnen bewegen. Lagsi had verschillende blokkades in zijn lijf die een goede ademhaling behoorlijk in de weg zaten. Tijdens de behandeling heb ik deze blokkades gemobiliseerd, tevens heb ik kruidentincturen geadviseerd die een positieve werking hebben op zijn longen en algehele weerstand.

Na de behandeling is Chantal weer langzaam gaan opbouwen. Hij ging met sprongen vooruit en kon zelfs zijn medicatie afbouwen van 2 x per dag 2 pufjes naar 1 x per dag 2 pufjes. Helaas lukte het rijden nog niet, want dan kreeg hij het nog wel benauwd.

Op de dag van de 2e behandeling heeft Chantal eerst laten zien hoe benauwd hij werd met rijden. Het gekke was dat hij die dag helemaal niet benauwd was… We kwamen samen tot de conclusie dat de spanning van Chantal misschien wel een negatieve invloed kon hebben op zijn benauwdheid.

Tijdens de tweede behandeling, bleek zijn lijf fors verbeterd. Naast de overgebleven blokkades heb ik aardig wat tijd besteed aan het mobiliseren van zijn borstbeen. Het borstbeen is een erg belangrijk onderdeel bij de ademhaling. Tevens wordt bij het aansingelen de beweeglijkheid van het borstbeen wat beperkt, dus een blokkadevrij borstbeen is erg belangrijk!

Een paar dagen na deze tweede behandeling kreeg ik bericht van Chantal. Ze hadden weer een buitenrit gemaakt en Lagsi was zo blij en actief dat hij een super stukje tölt liet zien. Voor mij is dit het grootste compliment dat ik kan krijgen… Een blij paard en een blije eigenaar!