Wij hebben Gerdien een jaar geleden leren kennen op de Trouwe hoeve toen onze pony Katrien daar kwam te staan.
Katrien is een echte merrie, met rijden was ze liever lui dan moe, haar achterbenen optillen was iets wat ze liever niet deed. We hadden al best wat dingen geprobeerd om haar actiever te krijgen maar toch verviel ze steeds in haar oude loopje. Ook met haar hoeven uitkrabben maakte ze een aparte beweging naar achteren. Op een gegeven moment hoorde wij over osteopathie voor paarden.
Een paar weken later kwam Gerdien voor de eerste behandeling van Katrien en wat bleek, haar bekken zaten vast en nog wat andere kleine blokkades. Gelukkig allemaal nog niet zo erg en was het in de eerste behandeling voor een groot deel al los te krijgen. Wat wij ook erg fijn vinden is dat Gerdien ook veel kennis heeft wat betreft voeding. Wij zijn op advies van haar overgestapt naar ander voer en wat een verschil zeg.
Door de behandeling en het andere voer is ze met rijden veel actiever geworden. Met hoeven krabben kan ze gewoon haar achterbenen optillen zonder die rare draai te maken. Zes weken later volgde de tweede behandeling en daarna ging het steeds beter en beter. En na 6 maanden hebben wij de half jaarlijkse controle gehad… en kunnen nu zelfs een jaar vooruit (sorry Gerdien). Voor Katrien houden wij deze jaarlijkse check er zeker in en mocht het eerder nodig zijn maken we zeker een afspraak bij Gerdien.