Werkwijze hond

Op dit moment ben ik in de afrondende fase voor de opleiding osteopathie voor honden. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een behandeling. Zolang de opleiding nog niet volledig is afgerond zal de behandeling tegen een gereduceerd tarief zijn.

In mijn praktijk gebruik ik mijn kennis om jouw hond op een natuurlijke manier in beweging te brengen naar een optimale bewegingsvrijheid en een betere balans.

Bij een behadeling wil ik eerst graag zien hoe de hond beweegt. Doorgaans is vrije beweging in de ruimte voldoende. Mogelijk worden er nog wat extra oefeningen (aan de riem) gevraagd om wat meer inzicht in het probleem te krijgen.

Hierna ga ik heel het lijf van het hond na om alle gewrichten, het cranio sacrale systeem en verschillende organen checken op beweeglijkheid.

Zodra het hele lijf is nagelopen bespreken we samen waar de mogelijke oorzaak van de bewegingsbeperking ligt. Hierna ga ik aan de slag om de beweeglijkheid te bevorderen en de blokkades op te heffen.

Na de behandeling krijg je tips hoe je met maatregelen en middelen het management rondom je hond zo aan kunt passen, dat je het optimale uit de behandeling kunt halen.

Uiteraard komt het ook wel eens voor dat het niet mogelijk is om te behandelen. Dit zijn dan situaties waarbij er eerst nader onderzoek door een dierenarts of andere specialist nodig is. In dit soort situaties help ik je, indien gewenst, op weg met de nodige vervolgstappen.

Een behandeling duurt, afhankelijk van welke behandeling, tussen de 45 en 75 minuten. Na elke behandeling ontvang je een verslag van de behandeling inclusief tips en adviezen.