Aan het begin van de zomer heb ik Gerdien laten komen voor mijn 4 jarige ruin Valentino. Valentino bleef erg achter qua balans en bespiering en ik wilde graag uitsluiten dat er iets ernstigs aan de hand was voordat ik hem verder zou doorrijden. Valentino is al bij mij sinds hij 1,5 is en heeft altijd al wat problemen gehad met zijn balans. Ik heb altijd gedacht dat dit kwam door het snelle groeien.
Toen Gerdien bij ons kwam voor de eerste behandeling, bleek Valentino erg vast te zitten in zijn bekken en heiligbeen. Volgens Gerdien is het vast komen te zitten door een val of een trap. Hier schrok ik best wel van, mijn 4 jarige die nu al helemaal vast zat. Gerdien heeft hem met veel geduld los gemaakt en zou na een 8 weken terug komen om hem verder los te maken. Tot die tijd moest ik hem zelf sterker proberen te maken met longeren met dubbele lijnen, oefeningen met balkjes, wandelen en achterwaarts.
Na 8 weken kwam Gerdien weer en zag ze al duidelijk verschil met de eerste keer. Ze heeft hem weer verder los gemaakt en heeft dit keer ook naar de rest van zijn lijf kunnen kijken (door Valentino’s korte spanningsboog lukte dat de vorige keer niet). Ik was opgelucht dat er verder niks ernstigs was en dat Gerdien ook de vooruitgang zag.
We kregen weer huiswerk mee en na 8 weken zou ik weer mogen ‘rijden’. We zitten nu op de 5e week en wat doet Valentino zijn stinkende best! Hij is zelfs zo sterk nu dat hij van de week rennend en bokkend door de bak ging. Hij is weer blij met zijn eigen lijf en dat merk ik aan alles. Hij is vrolijker, energieker en haalt weer gekke streken uit zoals een 4 jarige NRPS ruin zou moeten zijn.