Vanaf hoe oud kan je een paard laten behandelen? Dat is een vraag die ik regelmatig hoor.

Mijn antwoord is dan: als het nodig is vanaf dag 1.

Natuurlijk wordt er de eerste 3 jaar nog maar weinig met een paard aan werk gedaan. Dus blokkades zie je nog niet terug in een niet zo fijne buiging en andere rijtechnische problemen.

Olivia en ik zijn samen vanaf dag 1, Olivia is nu 1 jaar oud en heeft al wat probleempjes gehad.

Het was eerst begonnen met een flinke verkoudheid deze ging maar niet weg, na 2 maanden was het bijna voorbij! Helaas was ze wel nog steeds flink aan het hoesten.

Ik wist niet meer wat ik moest doen, dierenarts was er bij geweest ze en ze heeft verschillende soorten medicatie gehad maar niks hielp. Gelukkig staat Gerdien bij mij op stal en kon ik snel een paar vragen stellen en een afspraak maken.

Tijdens de behandeling was ze super braaf dankzij de rustige uitstraling van Gerdien! Gelukkig waren we er snel achter wat er na al deze tijd aan de hand was! Haar middenrif zat vast door de erge verkoudheid! Binnen 15 minuten had Gerdien dit los gemaakt. In overleg met de homeopaat heeft Olivia ook nog een homeopathisch middel gehad. Ik heb haar na de behandeling en de homeopathie niet meer horen hoesten!!

Veel mensen denken dat osteopathie alleen voor volwassen paarden is. Maar ik ben heel dankbaar dat Gerdien en de homeopaat mijn baby hebben kunnen helpen!