Mijn haflinger van 11 jaar waar ik dressuur mee rijdt bleef onregelmatig lopen door een hoefkatrolontsteking. De dierenarts heeft dit behandelt en adviseerde een rustperiode, maar volledig hertellen deed hij niet.

Ik ben toen met hem gaan revalideren d.m.v. werken aan de hand (klassieke dressuur). Hier werd hij sterker van en zijn conditie ging vooruit maar sommige oefeningen waren soms vanuit zijn lichaam niet haalbaar. Dit was vooral te zien in de zijgangen die soms erg stram gingen.

Gerdien zag direct dat er een beperkte beweging in het bekken zat en we hebben toen besloten om hem te behandelen.

Tijden de behandeling was mijn paard erg rustig en kon duidelijk aangeven waar hij last van had, het vertrouwen was er vanaf het eerste moment. Ik kreeg veel uitleg over waar ze mee bezig was en waarom er bepaalde handelingen werden verricht.

Een paar dagen na de behandeling ben ik gaan rijden met de veronderstelling nog erg veel te moeten opbouwen en veel onbalans tegen te komen. Niets was minder waar.

Het was opstappen en wegrijden. En nu een maand later zitten we op ons oude trainingschema en volgen we weer elke week dressuurles. Wat vooral opvalt is dat hij meer ontspannen beweegt en dat de galop en zijgangen sterk verbeterd zijn.